Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Κατά την σημερινή ακρόαση  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού  κ.  Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλου  για τα αποτελέσματα των ερευνών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς της ακτοπλοΐας και το ρόλο της Πολιτείας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος  Σηφουνάκης, μεταξύ των άλλων στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε θεατές ενός παράλογου σκηνικού. Τα ναύλα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών συνεχώς αυξάνονται και ενώ μέχρι ενός ορισμένου σημείου η Κυβέρνηση αιτιολογούσε τις αυξήσεις παραπέμποντας στην ραγδαία κούρσα  της  αύξησης των καυσίμων, στην συνέχεια η ίδια  παρακλητικά  κάλεσε τους ακτοπλόους να δείξουν  την καλή τους διάθεση και να μειώσουν τα ναύλα.
Ορισμένοι ακτοπλόοι «υποτίθεται» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και ανακοίνωσαν μειώσεις  των εισιτηρίων. Δεν πρόλαβε να παρέλθει ένα δεκαήμερο και με νεώτερη ανακοίνωσή τους,  οι εταιρείες  ακτοπλοΐας ανακάλεσαν  τις «ανακοινωθέντες μειώσεις» δηλώνοντας  ότι δυστυχώς δεν μπορούν να προχωρήσουν διότι εξακολουθεί να καλπάζει η αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Ερώτησα τον κ. Ζησιμόπουλο «αν προτίθεται να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να ελέγξει και να επιβάλλει τις πρέπουσες κυρώσεις για το  καρτέλ ,που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοΐα και αν δεν καλύπτεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση τις όποιες αλλαγές.»
Ο κ. Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες  της  Επιτροπής  Ανταγωνισμού  αφού από την πλευρά μου σημείωσα ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 5 το οποίο δίνει την δυνατότητα προληπτικής παρέμβασης».